The Definitive Guide to clutch kereta habis



.nak tanya pendapat mn lebih untung utk trade in atau jual immediate buyer yg semesti kita kena uruskan tukar nama dgn bank dan owner baru tu dan boleh lg ke kita dpt ncb 55% tu?

Bile cek bateri kong. Da tukar bateri baru cek altenator ordinary. Tp jd bnde y exact same lg. Saya cabut kepla bateri psang balik da boleh start. Nk tanye pndpat otai2 la masalah ape ni ye?? Xtido dok pkir psal ni.

Dijadikan cerita semasa cuti tahun baru cina tempohari tetiba je kereta saga blm aku mati sewaktu aku memandu ke pekan berhampiran kediama...

sy pn da slalu kn mcm ni..keta wira manual 1.3 sy kuar modal rm1300 buat leading overhaul trus.naik benci da bl tgk check enjin asyik menyala je.

Saya pakai wira dan dah habis bayar, saya nak jual wira tu dan dh ada customer, tapi NCD pada wira tu saya nak gunakan utk beli insurans utk kereta baru yg saya nak beli. Bagaimana caranya? harap dapat bantu. TQ

Clutch basah (soaked clutch) merupakan salah satu jenis clutch friksi yang dalam pengaplikasiannya direndam dalam cairan pelumas yang dingin.

Sekiranya masalah terjadi pada bateri baru, itu disebabkan bateri tersebut memang bermasalah tidak boleh menyimpan cas. So korang kena tukar lain kat kedai yang site oficial korang beli bateri tersebut.

kalau tak boleh faham gak, bawaklah kawan atau kenalan yg pernah trade in kereta pergi kedai kereta tu sebagai langkah pertama. tak beli tak for each. seller kedai kereta tu takkan marah punya.. hehehe

mcm mana ek kalo ketaku da abis bayar n ku nak beli keta baru. masalahnye satu je, ketaku tu below nama ayah n ade la issue bocor trmasuk kemek kiri/kanan.

Masa ni kena serahlah kunci kereta lama. Pandai-pandailah nak balik macam mana. Tapi kalau salesman tu baik hati dan pandai ambik hati, dia akan bagi pinjam kereta lain buat sementara waktu.

Nak kata timing chain dan seangkatannya saya baru sahaja tukar. Ade bersangkut paut dengan clutch plate ke? Pasal bunyi ni memang tak sedap di dengar. Hati rasa gundah gulana je. Minta pencerahan otai2. Sekian

Korang kena check distributer pada enjin, kadang2 api (elektrik) ada masuk dalam distributer tapi motor dalam distributer tak dapat hasilkan elektrik ke palam pencucuh di dalam enjin.

Fitur yang satu ini tentu Kursi yang terdapat pada kelas eksekutif juga lebih nyaman dibandingkan dengan kelas lainnya. Pada sub kelas yang satu ini, Anda juga bisa mendapatkan bantal dan juga selimut secara gratis lho. Waktu tempuh perjalanan Anda juga lebih cepat saat Anda memesan tiket kereta api eksekutif. Jenis sub kelas yang satu ini tentu cocok bagi Anda yang akan melakukan perjalanan cukup jauh dengan menggunakan kereta api. Sehingga Anda pun dapat tetap nyaman meski berada di dalam kereta api dalam jangka waktu yang cukup lama.

Itu harga current market. Bukan harga tokey kedai 2nd nak beli dari kita. Biasanya tokey kedai 2nd ni memanglah cekik darah tahap giler babun punya. Paling tinggi pun mungkin dia nak ambik Myvi aku tu ialah RM20,000.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “The Definitive Guide to clutch kereta habis”

Leave a Reply

Gravatar